„Minőség az, ami egyetlen.”
Németh László

Schola Europa Akadémia - Tandíjmentes Érettségi utáni OKJ Szakképzések

Mozgókép-, és animációkészítő

Képzés típusok

Érettségi utáni képzés

Érdekel a filmek világa? Szeretsz rajzolni? Kipróbálnád milyen a kamera mögött helyet foglalni?
Itt az alkalom!
Iskolánkban a mozgókép és animációkészítő képzésen lehetőséged nyílik megismerni a rajzfilmes, animációs technikákat, valamint elsajátíthatod a filmkészítés elméleti és gyakorlati módszereit. A képzés során grafikai ismereteket szerezhetsz a legmodernebb képszerkesztő porgamokon keresztül (Adobe Photoshop) a pixel és vektorgrafika területén egyaránt, megismerkedhetsz a digitális képkészítés és videokészítés elméletével és gyakorlatával egyaránt. Fejlesztheted szabadkézi rajkészségedet és elsajátíthatod a digitális tábla nyújtotta egyedi rajzolási technikákat. Betekintést nyerhetsz a rajzfilmes és digitális animációkészítés kulisszái mögé (Adobe Flash, Anime Studio). Készíthesz storyboard-okat, figuraterveket, fázis és kulcsrajzokat. Iskolánkban egyedüliként megismerkedheszt a digitális utómunka minden titkával és magad is készítheszt magasszintű CGI effekteket (After Effects trükkfelvételeket). Ismerd meg a mozgókép és animációkészítő stúdiómunka minden részletét a helyszín berendezésétől a lámpák és derítők megfelelő megválasztásán és elhelyezésén át a megfelelő akusztikai eszközök megválasztásáig. Elkészített felvételeidet és animációidat a legfejlettebb vágóprogramok kezelését elsajátítva egyesítheted egy kész média produktumban.
A gyakorlat mellett természetesen a film művészet és a film készítés elméleti oldalával is megismerkedsz, ami segítségedre lehet, hogy ötleteidet a megfelelő filmes stílus kiválasztásával és a hozzá kapcsolódó technikák segítségével valósíthasd meg.A képesítéssel az alábbi munkaterületeken helyezkedhetsz el :

  • grafikus munkaterület
  • vágó
  • digitális utómunka
  • figura és háttér készítő asszisztens
  • mozdulatterv készítő

A mozgóképkészítő szakember, a mozgófilm, videófilm, rajzfilm, számítógép animáció kép- és hangkezelő programokat, valamint az ide kapcsolódó film, TV videó, világítás és hangtechnikai berendezéseket tudja kezelni és alkalmazni. Az animációs stúdiók különféle területein: beállítási rajzkészítő, képes forgatókönyv (storyboard) rajzoló, sík és plasztikus figuratervező, mozdulattervező rajzoló, háttérfestő, számítógépes munkatárs feladatokat lát el. TV és filmstúdiókban segédoperatőri, világítástechnikai, hangtechnikai és számítógépes grafikus asszisztensi feladatokat lát el. Az animációs- filmkészítő a síkművészet és az időben lejátszódó művészeti ágak területén (film-TV) az előzetesen megbeszélt követelmények és elgondolások rögzítésének alapján is képes feladatait elvégezni.

doctor who intro - Schola Europa Akadémia on Vimeo.

Képzés azonosító

54 213 03"Schola Europa Akadémia" Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Magyaroroszági Metodista Egyház fenntartásában. ©
2020. Minden jog fenntartva.
Felnőttképzési engedély szám: E-000187/2014