„Minőség az, ami egyetlen.”
Németh László

Mozgókép-, és animációkészítő - esti, 2 év tandíjas képzés

Az államilag támogatott helyek beteltek!


Érdekel a filmek világa? Szeretsz rajzolni? Kipróbálnád. milyen a kamera mögött helyet foglalni?
Itt az alkalom!
Iskolánkban a mozgókép-, és animációkészítő képzésen lehetőséged nyílik megismerni a rajzfilmes, animációs technikákat, valamint elsajátíthatod a filmkészítés elméleti és gyakorlati módszereit. A képzés során grafikai ismereteket szerezhetsz a legmodernebb képszerkesztő programokon keresztül (Adobe Photoshop) a pixel és vektorgrafika területén megismerkedhetsz a digitális kép- és videokészítés elméletével és gyakorlatával egyaránt. Fejlesztheted szabadkézi rajzkészségedet és elsajátíthatod a digitális tábla nyújtotta egyedi rajzolási technikákat. Betekintést nyerhetsz a rajzfilmes és digitális animációkészítés kulisszái mögé (Adobe Flash, Anime Studio). Készíthetsz storyboard-okat, figuraterveket, fázis- és kulcsrajzokat. Iskolánkban megismerkedhetsz a digitális utómunka minden titkával és magad is készíthetsz magasszintű CGI effekteket (After Effects trükkfelvételeket). Ismerd meg a mozgókép- és animációkészítő stúdiómunka minden részletét a helyszín berendezésétől a lámpák és derítők megfelelő megválasztásán és elhelyezésén át, a megfelelő akusztikai eszközök megválasztásáig. Elkészített felvételeidet és animációidat a legfejlettebb vágóprogramok kezelésének elsajátítása után, egyesítheted egy kész média produktumban.
A gyakorlat mellett természetesen a filmművészet és a film készítés elméleti oldalát is megismerheted.A képesítéssel az alábbi munkaterületeken helyezkedhetsz el:

  • grafikus munkaterület
  • vágó
  • digitális utómunka
  • figura és háttér készítő asszisztens
  • mozdulatterv készítő

A mozgóképkészítő szakember, a mozgófilm, videófilm, rajzfilm, számítógép animáció kép- és hangkezelő programokat, valamint az ide kapcsolódó film, TV videó, világítás és hangtechnikai berendezéseket tudja kezelni és alkalmazni. Az animációs stúdiók különféle területein: beállítási rajzkészítő, képes forgatókönyv (storyboard) rajzoló, sík és plasztikus figuratervező, mozdulattervező rajzoló, háttérfestő, számítógépes munkatárs feladatokat lát el. TV és filmstúdiókban segédoperatőri, világítástechnikai, hangtechnikai és számítógépes grafikus asszisztensi feladatokat lát el. Az animációs- filmkészítő a síkművészet és az időben lejátszódó művészeti ágak területén (film-TV) az előzetesen megbeszélt követelmények és elgondolások rögzítésének alapján is képes feladatait elvégezni.

doctor who intro - Schola Europa Akadémia on Vimeo.

Mozgókép-, és animációkészítő szakmaleírás

A mozgókép-, és animációkészítő szakember, a mozgófilm, videófilm, rajzfilm, számítógép animáció kép- és hangkezelő programokat, valamint az ide kapcsolódó film, TV videó, világítás és hangtechnikai berendezéseket tudja kezelni és alkalmazni. Az animációs stúdiók különféle területein: beállítási rajzkészítő, képes forgatókönyv (storyboard) rajzoló, sík és plasztikus figuratervező, mozdulattervező rajzoló, háttérfestő, számítógépes munkatárs feladatokat lát el. TV és filmstúdiókban segédoperatőri, világítástechnikai, hangtechnikai és számítógépes grafikus asszisztensi feladatokat lát el. Az animációs- filmkészítő a síkművészet és az időben lejátszódó művészeti ágak területén (film-TV) az előzetesen megbeszélt követelmények és elgondolások rögzítésének alapján is képes feladatait elvégezni.

Felvételi követelmények

Érettségi bizonyítvány

Juttatások

Diákigazolvány, WiFi-t és tanórákon kívüli gyakorlási lehetőséget is biztosítunk tanulóink számára.

Informatikai és más lehetőségek

A Mozókép és animációkészítő képzésen iskolánk korszerű számítógépein hallgatóink elsajátíthatják mindazon ismereteket, melyek a fakultatívan megszerezhető ECDL vizsgához szükségesek. Iskolánkban média oktatókabinet (tévéstúdió), valamint kis rádióstúdió áll a hallgatók rendelkezésére.

Időpontok

Az oktatási időpontok: hétköznap kedd, csütörtök délutánonként.

Tandíj:

95.000 Ft/félév

Jelentkezés

"Schola Europa Akadémia" Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Magyaroroszági Metodista Egyház fenntartásában. ©
2020. Minden jog fenntartva.
Felnőttképzési engedély szám: E-000187/2014