„Minőség az, ami egyetlen.”
Németh László

Gimnáziumi képzés
(3 szakirányon)

Érettségit adó képzés


Információ a felvételi eljárásról

Örömmel értesítünk minden kedves érdeklődő Szülőt és Diákot, hogy a Schola Europa a 2018/19-es tanévtől a következő gimnáziumi osztályokat indítja:

Média szakirány | Modern tánc-dráma szakirány | Angol szakirány

Nyílt napok:

 • 2017. november 16. (csütörtök) 9 órától,
 • 2017. november 25. (szombat) 9 órától,
 • 2018. január 11. (csütörtök) 9 órától,
 • 2018. január 13. (szombat) 9 órától.

Központi írásbeli és szóbeli vizsga nincs, jelentkezőinket motivációjuk, kreatív készségeik és általános iskolai tanulmányi eredményeik alapján vesszük fel.

A művészeti (modern tánc, dráma) tanulmányi területre történő jelentkezés esetén motivációs beszélgetést tartunk, melynek időpontjai:
2018. február 15. (csütörtök) 10 óra, vagy 2018. február 17. (szombat) 10 óra (az időpont szabadon választható).

Jelentkezés: a Középfokú felvételi eljárás hatályos szabályai szerint a jelentkezést a tanuló jelenlegi általános iskolája végzi a Középfokú felvételi információs rendszeren (KIFIR) keresztül. Kérjük, hogy amennyiben gyermeke iskolánkba kíván jelentkezni, a KIFIR jelentkezésen felül töltsék ki iskolánk honlapján is Online regisztrációs űrlapunkat.

A nálunk végzett tanulóknak gimnázium után megnyílik az út a felsőoktatási intézmények felé, illetve akár iskolánkban is folytathatják tanulmányaikat szakképzés keretében.

A Schola Europa színvonalasan és korszerűen, felszerelt, felújított iskolaépületében optimális feltételeket, kellemes környezetet, jól képzett és lelkes tanárokat, mindezek mellett jó társaságot kínál diákjainak. Iskolánk életében hangsúlyos szerepet kap a környezettudatos, egészséges életmódra nevelés. Az iskolában van WIFI, büfészolgálat áll a tanulók rendelkezésére, lehetőség nyílik tánc, sport és egyéb művészeti tevékenységek művelésére. Környezetünkkel, megjelenésünkkel és felszereltségünkkel az önmagunkkal és másokkal szembeni igényességet, a külső és belső harmóniára törekvést kívánjuk tükrözni.
Intézményünk célja, hogy mindenki képességeinek megfelelő ütemben haladhasson, és így tudja teljesíteni a kétszintű érettségi vizsgák követelményeit.
Szeretettel várjuk nyílt napunkon, vagy látogassa meg honlapunkat, hogy iskolánkat közelebbről is megismerhesse.
A SCHOLA EUROPA megközelíthető a Keleti pályaudvar irányából 3 perc sétával.

Választható szakirányok

Média szakirány | Modern tánc-dráma szakirány | Angol szakirányMédia szakirány:

Tagozat kód: 0001

Telephely-kódja: 002

Média tagozatos gimnáziumi osztályunk mindazok számára lehet tökéletes választás, akik a média és multimédia világával nemcsak elméleti, hanem gyakorlati szinten is szeretnének megismerkedni. Ehhez szolgáltat megfelelő alapot iskolánk kiemelkedő technikai felszereltsége és oktatói kara, akik nem csak tanítják, de napi szinten is részt vesznek média-tartalmak készítésében, ezzel is közelebb hozva a mindennapi gyakorlatot a diákok számára. A négy évfolyam tematikájában szerepel a mozgókép és sajtóműfajok elmélete, fotográfiai és cinematográfiai ismeretek oktatása, melynek során a diákok a gyakorlatban is berendezhetnek egy stúdiót, használhatnak filmes eszközöket, így a folyamat végén önállóan állíthatnak össze médiás, multimédiás tartalmakat. A képzés során nagy hangsúlyt kap a vizuális kultúra és a kreativitás fejlesztése.

Elsősorban azoknak az érdeklődőknek ajánljuk, akik szeretnének filmezéssel, fotózással, médiával foglalkozni.

Első idegen nyelv: angol

Választható második idegen nyelv: német, orosz.

 • emelt óraszámú média gyakorlat;
 • délutáni művészeti foglalkozások;
 • részvétel az Erasmus+ programban;
 • matematikából korrepetálási lehetőség.

A képzés tandíja: 20.000 Ft / félév

Online regisztrációs űrlap kitöltéseModern tánc - dráma szakirány:

Tagozat kód: 0002

Telephely-kódja: 002

Az iskola művészeti képzésének programjában egyesíti a modern tánc és dráma, valamint a hagyományos gimnáziumi képzés előnyeit. Az iskola olyan intézmény kíván lenni, mely aktív kölcsönhatásban áll környezetével. Szeretnénk megfelelni annak a szülői elvárásnak, hogy iskolánk ne csak a tanításra terjedjen ki, az itt tanuló gyerekek humánus pedagógiai környezetben, barátságos légkörben szerezzék meg a sikeres pályafutáshoz szükséges elméleti és gyakorlati tudást. Nagy hangsúlyt fektetünk az esztétikai nevelésre és a mozgáskultúra fejlesztésére. Alapelképzelésünk a teljes személyiség fejlesztése, ezért a művészeti oktatás iskolánkban intézményi kereteken belül zajlik (modern tánc, dráma tagozaton).

Kiemelten azoknak az érdeklődőknek ajánljuk, akik színházzal, tánccal, koreográfiával szeretnének foglalkozni.

Első idegen nyelv: angol

Választható második idegen nyelv: német, orosz.

 • emelt óraszámú művészettörténet, testnevelés órák keretében kortárs-, modern tánc oktatás;
 • karácsonyi és tanévzáró gálaműsor diákjaink előadásával;
 • egyhetes nyári tánc- és drámakurzus;
 • matematikából korrepetálási lehetőség.

A képzés tandíja: 20.000 Ft / félév

Online regisztrációs űrlap kitöltéseAngol szakirány:

Tagozat kód: 0003

Telephely-kódja: 002

Az idegennyelv-tudás fontossága - azon belül is elsősorban az angol nyelvé - megkérdőjelezhetetlen a mai világban. A korszerű és igazán sikeres nyelvtanulás során meg kell a tanulóknak ismerniük az adott nyelvet beszélő népek művészetét, mindennapi kultúráját, hogy jól használható nyelvtudást szerezhessenek.

Magyarországon a fiatalok esélyét növeli a többféle kompetencia megléte. Ezek között gyakran van jelen a minősített nyelvtudás. A munkaerőpiac egyik legnagyobb problémája a tárgyalóképes nyelvismerettel és európai kommunikációs kultúrával rendelkező emberek hiánya. Ezért is fontos a kötelező tananyagon túlmutatóan a tanulókat olyan kommunikációs és idegen nyelvi tudás birtokába juttatni, amellyel a külföldi kapcsolatokkal rendelkező szervezetekben, intézményekben is képesek feladataikat ellátni.

Első idegen nyelv: angol

Választható második idegen nyelv: német, orosz.

 • emelt óraszámú idegennyelv oktatás;
 • együttműködés külföldi szervezetekkel, részvétel cserediák programban;
 • matematikából korrepetálási lehetőség;
 • kiegyensúlyozott és nyugodt környezetet biztosítása az érettségi vizsgára való felkészüléshez.

A képzés tandíja: 20.000 Ft / félév

Online regisztrációs űrlap kitöltése

Képzés azonosító

-

Képzés típusokSchola Europa Akadémia" Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola. © 2018. Minden jog fenntartva.
Felnőttképzési engedély szám: E-000187/2014