„Minőség az, ami egyetlen.”
Németh László

Schola Europa Akadémia - Tandíjmentes Érettségi utáni OKJ Szakképzések

Gimnáziumi képzés
(angol szakirányon)

Képzés típusok

Érettségit adó képzés


Információ a felvételi eljárásról

Örömmel értesítünk minden kedves érdeklődő Szülőt és Diákot, hogy a Schola Europa a 2020/21-es tanévtől a következő gimnáziumi osztályokat indítja:

Angol szakirány

Nyílt nap:

  • 2019. december 6. (péntek) 9 órától

Központi írásbeli és szóbeli vizsga nincs, jelentkezőinket motivációjuk és általános iskolai tanulmányi eredményeik alapján vesszük fel.

Jelentkezés: az iskola honlapján keresztül online, vagy a titkárságon beszerezhető jelentkezési lapon.

A nálunk végzett tanulóknak gimnázium után megnyílik az út a felsőoktatási intézmények felé, illetve akár iskolánkban is folytathatják tanulmányaikat szakképzés keretében.

A Schola Europa színvonalasan és korszerűen, felszerelt, felújított iskolaépületében optimális feltételeket, kellemes környezetet, jól képzett és lelkes tanárokat, mindezek mellett jó társaságot kínál diákjainak. Iskolánk életében hangsúlyos szerepet kap a környezettudatos, egészséges életmódra nevelés. Az iskolában van WIFI, büfészolgálat áll a tanulók rendelkezésére, lehetőség nyílik tánc, sport és egyéb művészeti tevékenységek művelésére. Környezetünkkel, megjelenésünkkel és felszereltségünkkel az önmagunkkal és másokkal szembeni igényességet, a külső és belső harmóniára törekvést kívánjuk tükrözni.
Intézményünk célja, hogy mindenki képességeinek megfelelő ütemben haladhasson, és így tudja teljesíteni a kétszintű érettségi vizsgák követelményeit.
Szeretettel várjuk nyílt napunkon, vagy látogassa meg honlapunkat, hogy iskolánkat közelebbről is megismerhesse.
A SCHOLA EUROPA megközelíthető a Keleti pályaudvar irányából 3 perc sétával.

Választható szakirányok

Angol szakirány

Angol szakirány:

Tagozat kód: 0001

Telephely-kódja: 002

Az idegennyelv-tudás fontossága - azon belül is elsősorban az angol nyelvé - megkérdőjelezhetetlen a mai világban. A korszerű és igazán sikeres nyelvtanulás során meg kell a tanulóknak ismerniük az adott nyelvet beszélő népek művészetét, mindennapi kultúráját, hogy jól használható nyelvtudást szerezhessenek.

Magyarországon a fiatalok esélyét növeli a többféle kompetencia megléte. Ezek között gyakran van jelen a minősített nyelvtudás. A munkaerőpiac egyik legnagyobb problémája a tárgyalóképes nyelvismerettel és európai kommunikációs kultúrával rendelkező emberek hiánya. Ezért is fontos a kötelező tananyagon túlmutatóan a tanulókat olyan kommunikációs és idegen nyelvi tudás birtokába juttatni, amellyel a külföldi kapcsolatokkal rendelkező szervezetekben, intézményekben is képesek feladataikat ellátni.

Első idegen nyelv: angol

Választható második idegen nyelv: német.

  • emelt óraszámú idegennyelv oktatás;
  • együttműködés külföldi szervezetekkel, részvétel cserediák programban;
  • matematikából korrepetálási lehetőség;
  • kiegyensúlyozott és nyugodt környezetet biztosítása az érettségi vizsgára való felkészüléshez.

Képzés azonosító

-"Schola Europa Akadémia" Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Magyaroroszági Metodista Egyház fenntartásában. ©
2020. Minden jog fenntartva.
Felnőttképzési engedély szám: E-000187/2014