„Minőség az, ami egyetlen.”
Németh László

Felnottkepzes

Gimnáziumi képzés
(média szakirányon)

Érettségit adó képzés


Információ a felvételi eljárásról

Örömmel értesítünk minden kedves érdeklődő Szülőt és Diákot, hogy a Schola Europa a 2018/19-es tanévtől a következő gimnáziumi osztályokat indítja:

Média szakirány

Nyílt napok:

  • 2018. november 27. (kedd) 9 órától,
  • 2019. január 8. (kedd) 9 órától.

Központi írásbeli és szóbeli vizsga nincs, jelentkezőinket motivációjuk, kreatív készségeik és általános iskolai tanulmányi eredményeik alapján vesszük fel.

A művészeti (modern tánc, dráma) tanulmányi területre történő jelentkezés esetén motivációs beszélgetést tartunk, melynek időpontjai:
2018. február 15. (csütörtök) 10 óra, vagy 2018. február 17. (szombat) 10 óra (az időpont szabadon választható).

Jelentkezés: a Középfokú felvételi eljárás hatályos szabályai szerint a jelentkezést a tanuló jelenlegi általános iskolája végzi a Középfokú felvételi információs rendszeren (KIFIR) keresztül. Kérjük, hogy amennyiben gyermeke iskolánkba kíván jelentkezni, a KIFIR jelentkezésen felül töltsék ki iskolánk honlapján is Online regisztrációs űrlapunkat.

A nálunk végzett tanulóknak gimnázium után megnyílik az út a felsőoktatási intézmények felé, illetve akár iskolánkban is folytathatják tanulmányaikat szakképzés keretében.

A Schola Europa színvonalasan és korszerűen, felszerelt, felújított iskolaépületében optimális feltételeket, kellemes környezetet, jól képzett és lelkes tanárokat, mindezek mellett jó társaságot kínál diákjainak. Iskolánk életében hangsúlyos szerepet kap a környezettudatos, egészséges életmódra nevelés. Az iskolában van WIFI, büfészolgálat áll a tanulók rendelkezésére, lehetőség nyílik tánc, sport és egyéb művészeti tevékenységek művelésére. Környezetünkkel, megjelenésünkkel és felszereltségünkkel az önmagunkkal és másokkal szembeni igényességet, a külső és belső harmóniára törekvést kívánjuk tükrözni.
Intézményünk célja, hogy mindenki képességeinek megfelelő ütemben haladhasson, és így tudja teljesíteni a kétszintű érettségi vizsgák követelményeit.
Szeretettel várjuk nyílt napunkon, vagy látogassa meg honlapunkat, hogy iskolánkat közelebbről is megismerhesse.
A SCHOLA EUROPA megközelíthető a Keleti pályaudvar irányából 3 perc sétával.

Választható szakirányok

Média szakirány



Média szakirány:

Tagozat kód: 0001

Telephely-kódja: 002

Média tagozatos gimnáziumi osztályunk mindazok számára lehet tökéletes választás, akik a média és multimédia világával nemcsak elméleti, hanem gyakorlati szinten is szeretnének megismerkedni. Ehhez szolgáltat megfelelő alapot iskolánk kiemelkedő technikai felszereltsége és oktatói kara, akik nem csak tanítják, de napi szinten is részt vesznek média-tartalmak készítésében, ezzel is közelebb hozva a mindennapi gyakorlatot a diákok számára. A négy évfolyam tematikájában szerepel a mozgókép és sajtóműfajok elmélete, fotográfiai és cinematográfiai ismeretek oktatása, melynek során a diákok a gyakorlatban is berendezhetnek egy stúdiót, használhatnak filmes eszközöket, így a folyamat végén önállóan állíthatnak össze médiás, multimédiás tartalmakat. A képzés során nagy hangsúlyt kap a vizuális kultúra és a kreativitás fejlesztése.

Elsősorban azoknak az érdeklődőknek ajánljuk, akik szeretnének filmezéssel, fotózással, médiával foglalkozni.

Első idegen nyelv: angol

Választható második idegen nyelv: német.

  • emelt óraszámú média gyakorlat;
  • délutáni művészeti foglalkozások;
  • részvétel az Erasmus+ programban;
  • matematikából korrepetálási lehetőség.

A képzés tandíja: 20.000 Ft / félév

Online regisztrációs űrlap kitöltése



Képzés azonosító

-

Képzés típusok



Schola Europa Akadémia" Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola. © 2018. Minden jog fenntartva.
Felnőttképzési engedély szám: E-000187/2014