„Minőség az, ami egyetlen.”
Németh László

Erasmus+ program

Schola Europa Akadémián az Európai Unió programjainak keretében megszervezett ösztöndíjas külföldi szakmai kurzusok már hagyománynak számítanak. A 2013-ban megújult mobilitási pályázat az Erasmus+ nevet viseli.

A munkaerő-piacon és a társadalmi szerepvállalás szempontjából is fontos, hogy a magas szintű szakmai ismereteik mellett diákjaink európai szemléletű, sokoldalúan tájékozott, kulturált európai szakemberekké váljanak. Partnerintézményeinknél a diákok nemzetközi csapattal, angol munkanyelven dolgoznak, európai értékek mentén. A szakmai gyakorlat sikeres elvégzése után a diákok EUROPASS nemzetközi mobilitási igazolványt kapnak.

Az Erasmus+ az Európai Unió új programja, mely az oktatást, a képzést, az ifjúsági területet és a sportot is magában foglalja, több jelenleg futó programot (köztük az Egész életen át tartó tanulás programot) egyesítve.

Európának biztosítania kell polgárai számára a tudásalapú társadalomban szükséges oktatást, készségeket és kreativitást. Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket. Az oktatás, a képzés és a nem formális tanulás fontos tényező a munkahelyteremtésben és Európa versenyképességének növelésében. Az Erasmus+ jelentős szerepet játszik ezen kihívások megválaszolásában.

Célcsoport

A Schola Europa Akadémián szakképzésben részt vevő tanulók alkotják.

Külföldi országok, ahova eddig ösztöndíjat nyertek diákjaink

Írország, Finnország, Németország, Szlovákia

"Schola Europa Akadémia" Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Magyaroroszági Metodista Egyház fenntartásában. ©
2020. Minden jog fenntartva.
Felnőttképzési engedély szám: E-000187/2014