„Minőség az, ami egyetlen.”
Németh László

Kisgyermekgondozó, -nevelő(képzési idő: 2 tanév)
Ha kisgyermekekkel szeretne dolgozni és fontos számára, hogy szerető és gondoskodó környezetben cseperedhessenek, akkor ezt a képzést kell választania.

Feladata:
A kisgyermekgondozó, -nevelő a legérzékenyebb, legtöbb törődést, szeretetet igénylő korosztályt neveli, gondozza, biztosítja számára a harmonikus testi, szellemi, valamint szociális fejlődés lehetőségeit, feltételeit. Segíti a gyermeket a világ megismerésében úgy, hogy aktivitásra való igényét tiszteletben tartja, nem veszi el tőle a felfedezés örömét. Segít a konfliktushelyzetek megoldásában, beszélget és játszik.

A szülőkkel állandó kapcsolatot tart, kompetenciájukat erősíti, rendszeresen beszámol a gyermekükkel kapcsolatos fejlődésről, közérzetről. Kisgyermekgondozó, -nevelőként változatos munkalehetőségek várnak a hazai csecsemőotthonokban, bölcsődékben, egyéb napközbeni gyermekellátást biztosító intézményekben, valamint az otthoni gyermekgondozásban. A nyugati országokban állandó hiány van szakképzett kisgyermekgondozó, -nevelőkből, így a képzés elvégzésével külföldön is könnyen el tud helyezkedni.

Főbb modulok:
- A szociális ellátás általános tevékenységei
- Elsősegélynyújtási feladatok
- Gyermekellátási alapfeladatok
- Házi időszakos gyermek-felügyeleti feladatok
- A napközbeni gyermekellátás feladatai
- A napközbeni gyermekellátás dokumentációs feladatai
- Családpedagógiai alapismeretek

Képzés azonosító

54 761 02

Képzés típusokSchola Europa Akadémia" Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. © 2018. Minden jog fenntartva.
Felnőttképzési engedély szám: E-000187/2014