„Minőség az, ami egyetlen.”
Németh László

Kisgyermekgondozó, -nevelő - nappali, 2 év ingyenes képzés

Kisgyermekgondozó, -nevelő szakleírás

Érettségi utáni képzés

(képzési idő: 2 tanév)

Ha kisgyermekekkel szeretne dolgozni és fontos számára, hogy szerető és gondoskodó környezetben cseperedhessenek, akkor válassza a Schola Europa képzését.Feladata:

A kisgyermekgondozó, -nevelő a legérzékenyebb, legtöbb törődést, szeretetet igénylő korosztályt neveli, gondozza, biztosítja számára a harmonikus testi, szellemi, valamint szociális fejlődés lehetőségeit, feltételeit. Segíti a gyermeket a világ megismerésében úgy, hogy aktivitásra való igényét tiszteletben tartja, nem veszi el tőle a felfedezés örömét. Segít a konfliktushelyzetek megoldásában, beszélget és játszik.

A szülőkkel állandó kapcsolatot tart, kompetenciájukat erősíti, rendszeresen beszámol a gyermekükkel kapcsolatos fejlődésről, közérzetről. Kisgyermekgondozó, -nevelőként változatos munkalehetőségek várnak a hazai csecsemőotthonokban, bölcsődékben, egyéb napközbeni gyermekellátást biztosító intézményekben, valamint az otthoni gyermekgondozásban. A nyugati országokban állandó hiány van szakképzett kisgyermekgondozó, -nevelőkből, így a képzés elvégzésével külföldön is könnyen el tud helyezkedni.

A Schola Europa fontosnak tartja, hogy a végzett tanulók magasz szinten elsajátítsák és gyakorlatban is jól alkalmazzák a Kisgyermekgondozó-, nevelő képzés elméleti és gyakorlati anyagát.

Főbb modulok:
- A szociális ellátás általános tevékenységei
- Elsősegélynyújtási feladatok
- Gyermekellátási alapfeladatok
- Házi időszakos gyermek-felügyeleti feladatok
- A napközbeni gyermekellátás feladatai
- A napközbeni gyermekellátás dokumentációs feladatai
- Családpedagógiai alapismeretek

Juttatások

Diákigazolvány, családi pótlék, WiIFi hozzáférést és tanórákon kívüli gyakorlási lehetőséget is biztosítunk tanulóink számára.

Informatikai és más lehetőségek

Iskolánk korszerű számítógépein hallgatóink elsajátíthatják mindazon ismereteket, melyek a fakultatívan megszerezhető ECDL vizsgához szükségesek. Iskolánkban média oktatókabinet (tévéstúdió), valamint kis rádióstúdió áll a hallgatók rendelkezésére.

Külföldi ösztöndíj

Diákjaink az Erasmus + mobilitási program keretében többhetes ösztöndíjas külföldi szakmai gyakorlaton vehetnek részt. A következő tanévben várhatóan Írországba, Finnországba és Németországba utazhatnak a nyertesek.

Jelentkezés

"Schola Europa Akadémia" Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Magyaroroszági Metodista Egyház fenntartásában. ©
2020. Minden jog fenntartva.
Felnőttképzési engedély szám: E-000187/2014