„Minőség az, ami egyetlen.”
Németh László

Schola Europa Akadémia - Tandíjmentes Érettségi utáni OKJ Szakképzések

Nyomdaipari technikus (kiadványszerkesztő technikus)

Képzés típusok

Érettségi utáni tandíjmentes képzés
(képzési idő: 2 év)

NYOMDAIPARI TECHNIKUS OKJ-s képzésünket ajánljuk mindazoknak, akik érettségivel és alapvető számítástechnikai ismeretekkel rendelkeznek, és munka mellett szeretnének egy új, korszerű és érdekes szakmát elsajátítani.
Kiadványszerkesztő hallgatóink az Adobe programcsalád legmodernebb, CS6 verziójának segítségével sajátítják el a szükséges ismereteket. A képzés keretében olyan szakembereket képzünk, akik különféle szöveg- és képfeldolgozó programokat, tipográfiai- és nyomdaipai ismereteket szereznek, és képesek bármilyen nyomtatványt esztétikusan megtervezni és kivitelezni. A hallgatók sok gyakorlati feladaton keresztül, a különféle jártasságokat és készségeket alaposan begyakorolva tanulják meg a tördeléshez, oldal kialakításhoz és tipográfiai tervezéshez szükséges lépéseket. Az OKJ-vizsga után nyomdákban, grafikai műhelyekben, kiadókban, hirdetőkben stb. vagy egyéni vállalkozásban helyezkedhetnek el.

Lelkes, rutinos és elismert tanárok és szakmai oktatók működnek közre a képzés lebonyolításában. Iskolánk korszerű, modern informatikai felszereltséget nyújt hallgatóinknak. Az órák az iskola multimédiás tantermében zajlanak, nagy teljesítményű, professzionális HP munkaállomásokon.

A KÉPZÉS FŐBB MODULJAI:
- művészetelmélet és ábrázolás
- művészeti vállalkozások működtetése
- tervezés és technológia
- kiadványszerkesztés előkészítése
- szöveg-és képfeldolgozás
- tördelés, nyomdai előkészítés

Képzés azonosító

54 213 06"Schola Europa Akadémia" Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Magyaroroszági Metodista Egyház fenntartásában. ©
2020. Minden jog fenntartva.
Felnőttképzési engedély szám: E-000187/2014