„Minőség az, ami egyetlen.”
Németh László

Felnottkepzes

Női szabó (Szakközépiskolai képzés 9-11 évfolyam)

(képzési idő: 3 év)

A Schola Europa-ban a női szabó műszaki dokumentáció alapján sorozat- és méretes női ruházati termékeket gyárt, egyéb termékeket készít: ágynemű, függöny, lakástextíliák, ruházati termékeket átalakít, javít.

A Schola Europa-ban végzett női szabó értelmezni a műszaki dokumentációt és rajzi ábrákat kereskedelmi szabásmintákat kiválasztani és módosítani a megrendelők és ruha gyártók specifikációi és igényei szerint méreteket és mérettáblázatokat értelmezni alapszabásmintát készíteni alapszabásmintát modellezni ruhaipari gyártáselőkészítő programokat alkalmazni szabást és szabászati előkészítő műveleteket végezni textiltermék ragasztási műveleteket végezni vasaló berendezéseket üzemeltetni ruhaipari gépeket üzemeltetni kiszabott alkatrészeket a technológiai utasításnak megfelelően összeállítani befejező munkálatokat elvégezni a megrendelők egyéni igényei szerint női ruházati termékeket készíteni, átalakítani, javítani, tanácsokat adni.

A Schola Europa fontosnak tartja, hogy a végzett tanulók magasz szinten elsajátítsák és gyakorlatban is jól alkalmazzák a Sportedző képzés elméleti és gyakorlati anyagát.

Képzés azonosító

34 542 06

Képzés típusok"Schola Europa Akadémia" Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Magyaroroszági Metodista Egyház fenntartásában. ©
2019. Minden jog fenntartva.
Felnőttképzési engedély szám: E-000187/2014